Trebali biste znati o 8 različitih vrsta prirubnica od nehrđajućeg čelika.

- Aug 05, 2020-

Slijedi 8 najboljih prirubnica od nehrđajućeg čelika koje se koriste u cjevovodima od nehrđajućeg čelika:

  1. Prirubnice za zavarivanje vrata: Ove prirubnice odlikuju se izbočenim vratima. Prirubnice vrata za zavarivanje imaju jednak zavoj i debljinu cijevi. Ova prirubnica se uzima u obzir u teškim radnim uvjetima kao što je temperatura ispod nule ili visoke temperature i visoki pritisak.

  2. Klizne prirubnice: Ovo su najpristupačnije sorte prirubnica koje se mogu kupiti. Klizne prirubnice imaju nešto veći promjer od cijevi, što olakšava njihovo prebacivanje preko cijevi. Ove prirubnice od nehrđajućeg čelika su zavarene u odgovarajućem položaju i idealne su za primjenu pod niskim pritiskom.

  3. Slepe prirubnice: Prirubnice su konstruirane bez provrta i koriste se za zaptivanje otvora posuda ili cjevovoda. Ove prirubnice su idealne za cjevovodne sisteme ili plovila koja zahtijevaju redoviti pregled. Slepe prirubnice mogu se isporučiti sa glavčinama ili bez njih. Ova prirubnica može lako podnijeti velika naprezanja uzrokovana unutarnjim pritiskom.

  4. Navojne prirubnice: Ove vrste prirubnica koriste se za posebne primjene i mogu se lako montirati bez zavarivanja.Prirubnice s navojem od nehrđajućeg čelikakompatibilni su s cijevima s vanjskim navojem. Prirubnice se ne preporučuju za primjene u kojima su pod naponom savijanja, visokog pritiska ili visokih temperatura.

  5. Preklopne prirubnice: Prirubnice za zglobne spojeve su vrsta kliznih prirubnica koje se koriste sa krajnjim fitingima. Ove prirubnice su idealne za cjevovodne sisteme koji zahtijevaju redoviti pregled i održavanje poput cijevi od niskolegiranog čelika ili cijevi od ugljičnog čelika.

  6. Prirubnice za zavarivanje: Prirubnice su dizajnirane za upotrebu na cjevovodima malog promjera i visokog pritiska. Prirubnice za zavarivanje sa utičnicom imaju unutarnje zavarene spojeve koji doprinose njihovoj trajnosti kao i čvrstoći na zamor. Ove prirubnice se koriste u hemijskoj industriji.

  7. Otvorne prirubnice: Funkcija ovih čeličnih prirubnica je pružanje pristupa liniji za doziranje tečnosti ili gasova. Otvorne prirubnice ugrađuju se sa otvorima ili mlaznicama za protok.

  8. PrstenUpišite zajedničke prirubnice: Ove prirubnice se koriste za primjene pod visokim pritiskom i temperaturom. Prirubnice prstenastog spoja imaju utor koji se lako može komprimirati na slijepu, kliznu ili zavarenu prirubnicu vrata. Prirubnice pomažu u izbjegavanju curenja u cjevovodima gdje se mediji prenose pod visokim pritiskom i visokom temperaturom.