Koju metodu kovanje treba koristiti za teške kovanje?

- Dec 20, 2020-

Kovali proizvodi se ne mogu zvati odljevci. Kovanje specijalnim umiranjem se zove kovanje umri, a kovanje bez posebnog umri se zove slobodno kovanje. Velike kovanje je obično malo u grupama, a troškovi pravljenja divova umiru vrlo su visoki. Osim toga, kovanje umri zahtijeva veliku štampu.


Kovanje rola je proces plastičnog formiranja u kojem se materijal deformira pod djelovanjem para obrnutog rotiranja umire kako bi se dobila potrebna kovanje ili kovanje prazno. To je poseban oblik formiranja valjanja (uzdužno valjanje). Kovanje rola je pogodan za proces deformacije dijelova otvora kao što su crtanje, valjanje ploča i raspodjela materijala duž smjera dužine.

 

Kovanje umiranja je proces proizvodnje kovanja pomoću guma na slobodnoj opremi za kovanje. Kovanje umri obično se pravi slobodnim kovanjem. Onda se konačno formira u kalupu za gume. Kovanje umri je pogodan za srednje i male serijske proizvodnje, a često se koristi u malim i srednjim fabrikama bez opreme za kovanje umri.

 

Kovanje umri je metoda kovanje koja koristi umiranje da formira prazninu na specijalnoj opremi za kovanje umri da bi se dobila kovanje. Može se koristiti za kovanje složenih oblika; Pogodan je za masovnu proizvodnju. Međutim, zbog visokih troškova umri, potrebna je posebna oprema za kovanje umri, koja nije pogodan za proizvodnju jednog komada ili male sepate, a očito nije pogodan za kovanje velikih kova. Stoga je samo besplatno kovanje pogodan za obradu teških kovanja.

 

Kvalitet teških kovanja se uglavnom očituje u tri aspekta: čistoći, uniformnosti i kompaktnosti. Svaki nedostatak će formirati nedostatke i utjecati na kvalitet proizvoda. Zajednički unutrašnji defekti teških kovanja uključuju segregaciju, uključivanje, pukotinu, poroznost, suvo zrno i neusklađeno žito. Unutrašnji kvalitet teških kovanja zahtijeva ne samo mehanička svojstva i inspekciju veličine žita, već i ultrazvučno testiranje. Kada defekti premaše granicu i ne mogu da zaustanu tehničkim zahtjevima, teške kovanje će biti odbačeni. Teške kovanje će biti odbačeno kada to zahtijevaju tehnički uvjeti.


Stoga je ključ da se osigura kvalitet proizvoda kontrola nedostataka koji premašuju standard. Cilj kovanja kontrole je naučno kontrolirati vrući plastični proces teških kovanja, eliminirati mane u kovanja, osigurati dobru mikrostrukturu i svojstva, te dobiti visokokvalite proizvode.