Operacije procesa kovanja bezstičnih valjanih prstenova.

- Jan 29, 2020-

Operacije procesa kovanja bezstičnih valjanih prstenova

1. Proces kotrljanja prstena obično započinje postavljanjem početnog materijala na plosnatim matricama na njegovoj temperaturi plastične deformacije - u slučaju čelika razreda 1020, približno 2200 stepeni Fahrenheita. 2. Piercing uključuje ubrizgavanje udaraca u vruće uznemireno gomilu što uzrokuje da se metal pomiče radijalno, kao što je prikazano na slici.
3. Sljedeća operacija šišanja služi za uklanjanje malog proboja ... 4. ... izrada dovršene rupe kroz zalihu, koja je sada spremna za samu operaciju kotrljanja prstena. U ovom trenutku dionica se naziva predformom.
5. Predforma u obliku krofne prebacuje se preko ID rolice koja je ovdje prikazana "odozgo". 6. Pogled sa bočne strane mlinova prstena i predradnog obradaka, koji ga stisne uz okretni valjak koji daje okretno djelovanje ...
7. ... što rezultira stanjivanjem presjeka i povećanjem odgovarajućeg promjera prstena. Nakon što se ukloni iz kruga, prsten je nakon toga spreman za sekundarne operacije kao što su usko tolerancija veličine, odvajanja, termičke obrade i ispitivanja / pregleda.