Postupak kovanja od bešavnog valjanog prstena.

- Jan 29, 2020-

Bešavno valjano kovanje prstena obično se izvodi probijanjem rupe u debelom, okruglom komadu metala (stvarajući oblik krofne), a zatim kotrljanjem i istiskivanjem (ili u nekim slučajevima udaranja) krafne u tanki prsten. Promjer prstena može biti od nekoliko centimetara do 30 stopa.

POSLOVANJE PROCESA
Grafički prikaz koraka procesa.


Procesne sposobnosti

Prstenovi kovani bešavnim postupkom kotrljanja mogu težiti od 1 lb do 350 000 funti, dok se raspon OD kreće od svega nekoliko centimetara do 30 stopa. u prečniku. Što se tiče performansi, ne postoje jednaki kovani prstenovi kružnog presjeka koji se koriste u proizvodnji energije, rudarstvu, zrakoplovstvu, opremi izvan autoputa i drugim kritičnim primjenama.

Bešavne konfiguracije prstena mogu biti ravne (poput perilice) ili imaju veće vertikalne zidove (približavajući se šupljem cilindričnom presjeku). Visina valjanih prstenova kreće se od inča do preko 9 ft. Ovisno o opremi koja se koristi, omjeri debljine zida / visine stijenki prstenova obično se kreću od 1:16 do 16: 1, iako su veće proporcije postignute sa posebna obrada. Zapravo, bešavne cijevi do 48 inča. prečnika i dužine preko 20 stopa izvađeni su na kovačke preše od 20 do 30 000 tona.

Iako su osnovni oblici pravokutnih poprečnih presjeka norma, prstenovi koji sadrže složene, funkcionalne presjeke mogu se krivotvoriti tako da ispune gotovo sve dizajnerske zahtjeve. Tačno nazvani, ovi konturirani valjani prstenovi mogu se proizvesti u tisućama različitih oblika s konturama na unutarnjem i / ili vanjskom promjeru. Ključna prednost konturiranih prstenova je značajno smanjenje obrade. Nije iznenađujuće da prstenovi sa konturama po mjeri mogu rezultirati uštedom dijela konsolidacije. U usporedbi s glatkim valjanim prstenovima s ravnim licem, maksimalne dimenzije (visina lica i OD-ovi) obrisanih valjanih prstenova su nešto niže, ali su i dalje vrlo impresivne veličine.

Visoka tangencijalna čvrstoća i duktilnost čine kovani prstenovi pogodni za komponente otporne na obrtni moment i pritisak, kao što su zupčanici, ležajevi motora za zrakoplove, ležajevi kotača, spojnice, odstojnici rotora, zapečaćeni diskovi i kućišta, prirubnice, posude pod pritiskom i kućišta ventila. U materijale se ubrajaju ne samo ugljeni i legirani čelici, već i obojene legure aluminija, bakra i titanijuma, kao i legure nikla na bazi bakra.