Proces kovanja kapi - Otvoreni otvor.

- May 10, 2020-

Otvoreno kovanje kapi za podrijetlo dobiva naziv po činjenici da klizači od udara ne pokrivaju u potpunosti radni komad omogućavajući radu da se deformiše u otvoren prostor. Zbog toga operater mora pozicionirati radni komad prije svakog udarca alata, nije neuobičajeno da alat udari po komadu mnogo puta prije nego što oblikovanje završi.

Notching - Drop ForgingHex Forming - Open drop forging

Fig 1: zarez

Fig 2: Oblikovanje

Gornja slika 0010010 quot; Slika 1 & quot; pokazuje urezivanje, ovaj postupak koristi alat sličan obliku dlijeto, operator će rotirati radni komad postupnim 360 ° osiguravajući da alat ostavlja ravnomjeran dojam oko obima radnog komada. Operator će možda morati zakrenuti radni komad nekoliko puta da bi postigao željeni oblik.

Za 0010010 quot; Slika 2 & quot; višeslojni oblici mogu se načiniti na isti način kao i izrezivanje, samo s različitim alatima, za oblike gdje je potrebna veća preciznost, na primjer, šesterostrani oblik iznad čeljusti stroja može se koristiti za držanje radnog komada na mjestu i njegovo pomicanje dosljedna rotacija stupnjeva od udarca svakog alata.

Otvoreno otpuštanje kovanja može proizvesti otkovke od oko 2 kg do 150 tona, a kada je potreban veoma veliki strukturalno dobar dio, obično je najbolji izbor.