Kako se FORGINGI upoređuju sa kastingima?

- Jan 30, 2020-

  • Otkovnice su jače. Lijevanje ne može postići jačanje efekta vrućeg i hladnog rada. Kovanje nadmašuje lijevanje predvidljivih svojstava čvrstoće - stvarajući vrhunsku čvrstoću koja je zajamčena, dio u dio.


  • Kovanje rafinira nedostatke od lijevanih ingota ili kontinuiranog livenog šipke. Odljev nema ni protok zrna ni smjernu snagu i postupak ne može spriječiti stvaranje određenih metalurških oštećenja. Priprema zalihe kovačkih proizvoda stvara protok zrna orijentiran u pravcima koji zahtijevaju maksimalnu snagu. Dendritičke strukture, segregacije legura i slične nesavršenosti usavršavaju se u kovanju.


  • Otkovci su pouzdaniji, jeftiniji. Defekti u lijevanju pojavljuju se u različitim oblicima. Budući da vruća obrada poboljšava uzorak zrna i daje visoka svojstva čvrstoće, duktilnosti i otpornosti, kovani proizvodi su pouzdaniji. A proizvode se bez dodatnih troškova za pooštrene kontrole procesa i inspekcije koje su potrebne za livenje.


  • Otkovci nude bolji odgovor na toplinsku obradu. Odljevi zahtijevaju strogu kontrolu procesa taljenja i hlađenja jer može doći do segregacije legura. To rezultira nejednakom reakcijom toplinske obrade koja može utjecati na ispravnost gotovih dijelova. Otkovci reagiraju predvidljivije na toplinsku obradu i nude bolju dimenzijsku stabilnost.


  • Fleksibilna, ekonomična proizvodnja otkovka prilagođava se potražnji. Neki odljevci, poput odljevaka sa specijalnim performansama, zahtijevaju skupe materijale i kontrole procesa i duža vremena izvođenja. Otvori i kotači su primjeri procesa kovanja koji se prilagođavaju različitim dužinama izrade i omogućavaju skraćeno vrijeme olova.