Kovanje znanja o topljenju

Kovanje znanja o toplotnom tretmanu

Kovanje znanja o toplotnom tretmanu - kovani proizvodi

Prvo, definišite:

Kovanje je dvostruko toplotno prečišćavanje kaljenja i visokotemperaturnog kaljenja, a njegova svrha je da radni predmet ima dobre ukupne mehaničke osobine.

Obrada kovanja: Posle kaljenja visokotemperaturnog postupka toplotnog tretmana poznatog kao kovanje. Temperatura pri visokim temperaturama se odnosi na kaljenje između 500-650 ° C. Kovanje može učiniti čeličnu izvedbu, materijal do velikog stepena podešavanja, njegova čvrstoća, plastičnost i žilavost su bolji, uz dobre sveobuhvatne mehaničke osobine. Kovanje tretmana kako bi se dobio kaljen sorbit. Kalibrirani sorbit se formira kaljenjem martenzita i povećava se za više od 500 do 600 puta pod optičkim metalografskim mikroskopom. Karakteriše ga distribucija karbida u peletima feritne matrice (uključujući Cementite) kompozitne organizacije. To je takođe organizacija za kaljenje martenzita, mešavina feritnih i granularnih karbida. U ovom trenutku ferit u osnovi nema supersaturisanog ugljenika, karbid je takođe stabilan karbid. Na sobnoj temperaturi je uravnotežena organizacija.

Drugo, primeri primjene kovanja: 45 čeličnih otkovaka

Kovanje se često koristi u konstrukcionim čelicima srednjeg ugljenika (niske legure), koji se takođe koriste u čeličnom lijevom legu. Ukratko, mehanički zahtjevi visokih strukturalnih dijelova moraju biti kovanje obrada. (Čvrstoće i temperiranje, termičko prečišćavanje) metalni materijali jedan od procesa toplotne obrade. Materijali u kaljenju nakon visokotemperaturnog kaljenja zvali su kovanje. Svrha je da čelik ima visoku žilavost i dovoljnu čvrstoću, sa sveobuhvatnim odličnim mehaničkim svojstvima. Kao vertikalno vratilo, zavrtanj, zupčanici i tako dalje. Obično nakon delova u procesu, ali i nakon grubog zatvaranja za mehaničku obradu.

45 čeličnih otkovaka

45 čelik je konstruktivni čelik od ugljenika, performanse vruće i hladne obrade su dobre, dobre mehaničke osobine, a cena je niska, širok izvor, tako široko korišten. Njegova najveća slabost je visoka otvrdnjavanja, veličina poprečnog preseka i zahtevaju se relativno visoki radni predmet ne treba koristiti. 45 temperatura čelika kaljenja u A3 + (30 ~ 50) ℃, u praksi, generalno uzimaju gornji limit. Visoka temperatura gašenja može učiniti brzinu zagrevanja greda, smanjenu površinsku oksidaciju i poboljšati efikasnost rada. Da bi se austenit radnog predmeta homogenizovao, neophodno je imati dovoljno vremena za držanje. Ako je stvarni instalirani kapacitet veći, potrebno je produžiti vreme izolacije. U protivnom, može doći zbog neujednačenog zagrevanja uzrokovanog pojavom nedovoljne tvrdoće. Ali vreme izolacije je predugačko, postojaće debljo zrno, ozbiljne bolesti oksidacije, koje utiču na kvalitet kaljenja. Verujemo da ako je instalirana pećnica veća od odredbi odredaba procesa, vreme grejanja i grejanja treba produžiti 1 /

Pošto je 45 otpornost na čelik nisko, treba koristiti brzinu hlađenja od 10% rastvora slane rastvora. Nakon obrade u vodi, treba da bude ojačan, ali ne hladan, ako je radni predmet u hladnoj vodi u slanoj vodi, moguće je razbiti radni predmet, to je zato što kada se radni predmet ohladi do oko 180 ℃, austenit brzo transformisan u martensit Prekomeran stres tkiva izazvan. Zbog toga, kada se kaljenje radnog predmeta brzo ohladi do područja temperature, potrebno je sporo režim hlađenja. Pošto je temperatura vode teško shvatiti, da bi se iskusila operacija, kada se voda u džipu zarezuje, možete hladiti vazduh (kao što je bolje hladiti ulje). Pored toga, radni predmet u vodu ne bi trebalo da se pomera statički, jer bi trebalo da bude u skladu sa geometrijskim oblikom radnog komada, radi redovnog kretanja. Statički sredstvo za hlađenje sa statičkim delovima, što dovodi do neujednačene tvrdoće, neujednačenog naprezanja napuštanja deformacije ili čak pucanja. 45 čeličnog kovačenja nakon tvrdoće kaljenja treba da dostigne HRC56 ~ 59, mogućnost donjeg poprečnog preseka, ali ne manje od HRC48, u suprotnom, pokazuje da radni predmet nije u potpunosti ugašen, organizacija može izgledati sorbita ili čak ferita. kaljenje, i dalje ostaje u matrici, a ne u svrhu kovanja.

45 čelika nakon gašenja visokotemperaturnog temperiranja, temperatura grejanja je obično 560 ~ 600 ℃, zahtjevi tvrdoće za HRC22 ~ 34. Zbog toga što je namjena odljevaka da dobiju sveobuhvatne mehaničke osobine, pa je opseg tvrdoće širok. Ali crteži imaju zahteve za tvrdoće, neophodno je podesiti temperiranu temperaturu prema crtežima kako bi se osigurala tvrdoća. Ako neki dijelovi vratila zahtevaju visoke čvrstoće, zahtevi za tvrdoće na visokom; i neki zupčanici, sa dijelovima šahtnih čaura, ali i kovanje nakon mlevenja, obrada priključka, zahtjeva tvrdoće na donjem dijelu. U zavisnosti od zahtjeva za tvrdoće i veličine radnog komada, vjerujemo da tvrdoća nakon opuštanja zavisi od temperature temperiranja, a vrijeme kaljenja nije, ali se mora vratiti kroz opću radnu površinu. Više od sat vremena.