Dizajn toplog procesa formiranja otvorenih umivaonika

Dizajn procesa toplog formiranja za otvorene umjetne kopje

Uzimajući aktivno kovanje 90 motocikla na 90 motociklu kao primer, u skladu sa principom tehnologije ekstruzije temperature, analizira se analiza kalupa kalupa i proces formiranja temperature kompleksnog oblika Open Die Forgings i kompleks Oblik je razmatran. Izrada kalupa kalupa za kaljenje kalupa dizajn teškoća i ključnih tačaka, u kombinaciji sa stvarnom proizvodnjom, razvijen je za stvarnu proizvodnju procesa ekstruzije temperature. Dizajniran je skup ekonomičnih i praktičnih temperaturnih ekstruzijskih kalupa i uveden je struktura kalupa i princip radnog komada. Test masovne proizvodnje dokazao je da je proces izrade kalupa za proizvodnju kalupa kvaliteta i stabilnosti, potpuni pukotine i struktura kalupa razumna, svestranost i visoka efikasnost proizvodnje. Gear je mašinska industrija koja se široko koristi, zahtevi za performanse većih dijelova prenosa, većina potrebe za kovanjem praznih delova. Među njima, neki od složenih oblika, kraj sa udubljenjem i dijelom površine koja se ne maže, može biti manje bez rezanja kako bi se zadovoljile zahtjevi Open Die Forgings-a, dizajn kovanja kalupa predstavlja tehničku poteškoću. Generalno, zbog složenog geometrijskog oblika kalupa, tradicionalna metoda vrućeg kovanja lako se proizvodi kovanje defekti, teško je zadovoljavati svoje zahtjeve kvaliteta, a korištenje tehnologije ekstruzione tehnologije ekstruzije je jedna od tehničkih teškoća u rješavanju njegove tehničke poteškoće. Topla ekstruzija je vruća ekstruzija, zasnovana na hladnom ekstruzionom procesu razvijen je nekoliko manje procesa sečenja, temperatura deformacije je uglavnom iznad sobne temperature do vruće ekstruzione temperature ispod opsega. U određenoj mjeri je topla ekstruziona tehnologija, i prednosti hladne i vruće ekstruzije, ali i smanjuju njihove nedostatke. S obzirom da se metali zagrevaju i stisnu u višem temperaturnom opsegu, moguće je izostaviti pomoćni proces, kao što je prethodno žarenje i fosfatiranje u procesu, čime se smanjuje problem zagađenja životne sredine zbog fosfatnog tretmana. Štaviše, pošto deformacija slepe od hladne kada je mala, životni vijek kalupa može biti i veći od hladnog ekstruzije. U poređenju sa vrućim ekstruzijom, ali i prevaziđenom jakom oksidacijom zbog smanjenja problema sa kvalitetom površine proizvoda, veličina proizvoda i mehaničke osobine su bolji od vruće ekstruzije.

U procesu procesa dizajniranja procesa Open Die Forgings, grubim odabirom nerazumnih faktora kao što je uticaj praznine u šupljini često se javlja u fenomenu reflowa ili konvekcije i time proizvede očiglednije preklapanje. Konvencionalni proces proizvodnje prirubnica, kao što je prikazano na slici 2. Sa prečnikom opeke o1 sa prečnikom blende. Odnos između postepenog povećanja incidencije preklopnog fenomena postepeno će se smanjivati, naprotiv, učestalost pojavljivanja fenomena će biti visoka. Veličina muljne šupljine hl / o1 i o1 / o2 odnos povećanja, odnosno šupljina postepeno produbljen, sužava, može u velikoj mjeri smanjiti učestalost preklapanja, naprotiv, incidencija složenog fenomena će biti visoka. Sa radijusom radijusa R, postepeno se povećava, učestalost preklapanja će se smanjiti, naprotiv, učestalost sklapanja će biti visoka. Međutim, radijus R samo utiče na veći prečnik blještaja, ali njegov uticaj na manji prečnik manjeg udubljenja.

Pod normalnim okolnostima, upotreba temperature kalupa od 250 . U procesu proizvodnje višestruke vatre, temperatura kalupa kalupa između vatre je sobna temperatura. U sledećem vatri prije proizvodnje, potrebno je ponovo instalirati kalup, grejanje, uklanjanje i ostalo tretiranje, poslednju vatru s vatrom nakon što se tretman centra za plesni obično ne poklapa potpuno. Otvori otvorenog krtača u gornjoj kalupnoj ploči ne mogu se u potpunosti umetati u gornju kalupu, što može dovesti do kolapsa strane strane odstupanja. Pojava ovog preklopnog fenomena je slična onoj koja je izazvana deformacijom kovanja, ali razlog za njih je potpuno drugačiji. Osnovna metoda je da minimizira vatru kovanja kalupa radi postizanja poboljšanja tehnološkog nivoa

U modulu postoji diskontinuirani, konveksni oblik Otvorenih umivaonika, nakon veće obrade požara Otvoreni umjetni kovani rukavci, operacijom bora i ruba za probijanje i drugim faktorima, kovani kalupovi su obično različiti stepen deformacije. Kod sledećeg vatrenog kovanja, pošto je gornji centar za udaranje ista kao i ova vatra, formirani gazde ne mogu se postaviti u gornjoj kalupnoj ploči, a na ivici Open Die Forgings-a To će proizvesti preklopni fenomen, a više mjere, to je veća incidencija preklapanja, što je ozbiljniji stepen. Zbog toga, u procesu kovanja treba minimizirati vatru, što je više moguće u slučaju požara.