Proces kovanja bakra i mesinga.

- Mar 04, 2020-

Kao i čelični otkovci, i bakarni otkovci, bakarni kovači u CFS Forgeu također se rade u uvjetima vrućeg kovanja. Ispod su glavni koraci procesa vrućeg kovanja leptira od leptira u našoj kompaniji:

Šišanje štapa
Prije kovanja prvo ćemo iz tvornice materijala naručiti hladnjače s pravom specifikacijom (poput Φ30 mm). Kad su na skladištu, kako bi se osiguralo popunjavanje šupljine kalupa tijekom kovanja, gredice će se posjećivati na određenu duljinu u skladu s dimenzijama konačnih hladnjaka.

Grejanje
Budući da će se gredica kovati u vrućem stanju, tada se gredice zagrijavaju na određenu temperaturu kovanja. Da bi osigurao kvalitetan dio, krivotvoritelj mora pažljivo kontrolirati temperaturu gredice, jer previše hladna gredica neće potpuno ispuniti šupljinu kalupa, dok će previše vruće rezultirati poroznom površinom.

Kovanje
Matrice se zagrijavaju kako bi se osigurao pravilan protok metala, a grijana gredica se postavlja u donju polovicu šupljine kalupa. S nagibom kotača za dolje prema dolje, gornji kalup prisiljen je na gredicu da dobije željeni oblik. Budući da se bakar i legure bakra lako kovaju, većina komercijalnih otkovka proizvodi se jednim zatvaranjem preše, nije potrebno ponovno štrajkovanje ili podgrijavanje. To dopušta upotrebu jednostrukih dizača, a ne skuplje progresivne matrice koje zahtijevaju teško kovajući materijali, a smanjuje troškove rada, troškove uginuća i troškove grijanja.

Stope kovanja variraju u rasponu od 100 do 1200 komada na sat, pri čemu se većina falsifikata otvara na stope od 200 do 600 komada. Tamo gdje su količine velike i dizajn je jednostavan, znatne uštede nastaju upotrebom višestrukih šupljih dizalica, pri čemu se istodobno proizvodi više od jednog dijela.

U toku ovog procesa, gusta struktura zrna vruće kovanog ekstrudiranog mesinganog štapa dodatno se vruće obrađuje kako bi se dobio gust ujednačen proizvod sa izvrsnim fizičkim i mehaničkim svojstvima. Ova superiorna svojstva često dopuštaju upotrebu kovanih dijelova lakših od onih proizvedenih u drugim procesima.

Obrezivanje
Da bi se osiguralo potpuno popunjavanje šupljine kalupa, težina kovanog bakrenog dijela malo premašuje onu koja je potrebna završnom kovanju. Da bi se omogućio ovaj višak metala, na površini matrice koja okružuje šupljinu kalupa predviđen je žlijeb ili reljefno područje. Tijekom kovanja, višak metala se istiskuje u oluk kao preljev ili bljesak koji se kasnije uklanja prilikom obrezivanja. Dobar dizajn matrice za kovanje održava količinu bljeskalice na minimum za minimalni otpad. Budući da debljina bljeskalice varira s pritiskom na šipku, količinom suvišnog metala, temperaturom gredice pri kovanju i temperaturom matrice, dimenzija debljine bljeskalice obično ima dvostruku toleranciju dopuštenu za ostale dimenzije dijela. Ako su navedene strože vanjske dimenzije, može se zamijeniti bliska operacija šišanja poznata kao brijanje.


Dip Finishing
Tijekom procesa kovanja formiraju se oksidi na površini, a dijelovi su premazani mazivima prikupljenim iz kalupa. Oba ova površinska sloja se rastvaraju potapanjem delova u niz specijalnih rastvora. Nakon što su odkovci čisti, obično se potapaju u pasivnu kadu kako bi se osigurala čista površina za kasnije rukovanje.

Zbog strogih zahtjeva Agencije za zaštitu okoliša, neki dobavljači kovanja zamijenili su operaciju prevrtanja čeličnih kuglica za uranjanje u čiste kovače.


copper forging, brass forging