Uzroke i rješenja grijanja uzrokovanih strukturnim faktorima slewing ringa.

- Mar 04, 2021-

Uzrok: veličina otvora ljuljačnog prstena je prevelika, tako da će snošaj biti zategnut. Rešenje: obezbedite odgovarajuću toleranciju za okno, i ne prenategljujte ga.


Razlog 2: trenje aluminijske troslojne prstenasti pečat uzrokuje grijanje. Rješenje: pri ugradnji rupice i prstena tuljke treba primijeniti mast kako bi se smanjio otpor trenja.Razlog 3: previše je masno premazano na ljuskajućem sedištu ili je nivo ulja previsok. Rješenje: ljuskajućim držačom uklonit će se višak masnoće kroz rupu za zatiranje, a nivo ulja će se spustiti na nešto ispod kutije za snošaje.


Peason 4: trenje i grijanje između unutrašnjeg prstena i brtljajućeg prstena. Rješenje: zaustavite mašinu i provjerite vijak steznog prstena kako bi se osiguralo da je unutrašnji prsten čvrsto pričvršćen za okno, da je slobodan pravac postavljen, te da je valjak poravnat sa centralnom crtom outer ringa.

pored ljuljaske konstrukcije nosenja , postoje i drugi razlozi koji mogu uzrokovati grijanje , kako slijedi :

 

Razlog 5: nepravilna vrsta masnog ulja ili ulje za podmazivanje dovodi do kvara maziva. Otopina: ponovo odaberite odgovarajuću vrstu ulja za podmazivanje.

 

Razlog 6: nivo ulja je nizak i mast je nedovoljna. Rješenje: nivo ulja s vanjske strane promjera otvora treba biti samo niži od onog u kavezu, a treba dodati i odgovarajuću mast.

 

Naravno, može postojati mnogo razloga za pregruvanje ljuskajućeg držaja. Kako bi se osigurala normalna upotreba slewing bearinga, nadam se da možete zaustaviti mašinu na vrijeme kako biste provjerili, saznali razloge i baviti se njima, kako bi se spriječilo skratiti skratiti slewing bearing service life. Uslužni vakuum sleninga može se spriječiti da se skrati.