Proces lijevanja

- Feb 18, 2020-

Nekoliko postupaka lijevanja koristi se za izradu odljevaka od sivog gvožđa. Neki od njih imaju izražen utjecaj na strukturu i svojstva dobivenog lijevanja. Odabir određenog postupka ovisi o nizu faktora, a dizajn lijevanja ima dosta veze s tim. Postupci korištenja pijeska kao medija u kalupu imaju pomalo sličan učinak na brzinu očvršćivanja odljevaka, dok postupak trajnog kalupa ima vrlo izražen utjecaj na strukturu i svojstva.

Oblikovanje zelenog peska često je najekonomičnija metoda izrade odlivaka. Sve do uvođenja opreme za visokotlačno oblikovanje i vrlo krute tikvice, dimenzionalna tačnost nije bila dobra kao što se može dobiti iz livenja u školjke. Ako plijesni zelenog pijeska nisu dovoljno čvrsti ili jaki, može se dogoditi neki pomak zidova plijesni tijekom skrućivanja i nastaju oštećenja skupljanja. Iako se odljevi do 1000 lb ili više mogu napraviti u zelenom pijesku, obično se koristi za odljevke srednje i male veličine. Kod većih odlivaka površine plijesni ponekad se prskaju crnom mješavinom i suše na koži da bi se postigla čišća površina na livenju. Ovaj se postupak često koristi na blokovima motora.

Da izdrži veće ferostatske pritiske razvijene u izlijevanju većih odlivaka; Često se koriste plijesni za suhi pijesak. U nekim se slučajevima koristi isti pijesak kakav se koristi za oblikovanje zelenog pijeska, mada je uobičajena praksa da se doda još jedno vezivo za povećanje čvrstoće suha.

Proces oblikovanja školjki također se koristi za izradu jezgara koje se osim kalupa za školjke koriste i u drugim vrstama kalupa. Njegova glavna prednost proizlazi iz sposobnosti stvrdnjavanja kalupa ili jezgre u kontaktu s grijanim metalnim uzorkom, poboljšavajući točnost jezgre ili kalupa. Pored poboljšane preciznosti, dobiva se mnogo čistije livenje nego u bilo kojem drugom procesu visoke proizvodnje. Iako se tehnike i vezivi za vruću kutiju i najnovije postupke hladne kutije razlikuju od onih koji se koriste za postupak lijevanja školjki, princip je sličan po tome što se jezgra očvrsne dok je u kontaktu s uzorkom.

Centrifugalno lijevanje željeza u metalnim kalupovima hlađenim vodom široko se koristi u industriji cijevi od lijevanog željeza kao i za neke druge primjene. Sa pijeskom ili drugim vatrostalnim oblogama metalnih kalupa postupak se koristi za izradu velikih obloga cilindra.

Za neke vrste odlivaka postupak trajnog kalupa je vrlo zadovoljavajući, a njegove mogućnosti opisao je Frye [16]. Budući da je brzina hlađenja ili zamrzavanja željeza lijevanog u trajne kalupe prilično visoka, na tanjim dijelovima odljeva će imati cementit. Da biste uklonili cementit, odljevci moraju biti sagorijeni, a univerzalna praksa je da se odljevci svih odljeva. Najekonomičniji sastav željeza za livenje u stalni kalup je hipereutektički. Ova vrsta željeza širi se očvršćavanjem i, budući da su kalupi vrlo kruti, tlak razvijen odvajanjem grafita za vrijeme zamrzavanja eutektika osigurava lijevanje pod pritiskom. Budući da se grafit pojavljuje pretežno kao tip D s vrlo malim pahuljicama, trajni odljevci kalupa mogu dobiti vrlo finu završnu obradu. Iz tog razloga nalazi veliku primjenu u izradi ploča ventila za rashladne kompresore. Proces je također idealan za takve komponente kao što su automobilski kočioni cilindri i kućišta hidrauličkih ventila. Iako grafitna konstrukcija tipa D u stalnim odljevima u kalupu s matricom ferita ima mnogo veću čvrstoću od odljevaka pijeska sličnog sadržaja grafita, struktura se ne smatra idealnom za primjenu s podmazivanjem granica. Međutim, odljevci djeluju vrlo dobro kada se rade u uljnoj kupelji.

Ako se ne žele neka posebna svojstva i dobivaju se samo određenim postupkom lijevanja, jedno obično odabrano daje odljevke uz najnižu cijenu gotovog dijela.