Primjena otkovaka.

- Dec 06, 2020-

Kovanje aviona

Prema težini, oko 85% komponenata u avionu su otkovci. Turbinski disk, stražnji nosač (šuplje vratilo), lopatica, krila nosača krila, rebrasta ploča trupa, nosač točka i unutrašnji i vanjski cilindar stajnog trapa važni su otkovci povezani sa sigurnošću aviona. Avionske otkovke izrađene su od aluminijumske legure visoke otpornosti, otporne na habanje i koroziju, legure titana, legure na bazi nikla i drugih plemenitih materijala. Kako bi se uštedjeli materijali i energija, otkovci u avionu uglavnom se proizvode kovanjem pod pritiskom ili višesmjernom presom za kovanje kalupa. U automobilu je 1719% otkovaka po težini. Generalni automobil sastoji se od 15 dijelova, poput karoserije, prtljažnika, motora, prednje osovine, stražnje osovine, okvira, mjenjača, osovine mjenjača, sistema upravljanja itd. Karakteristike otkovaka automobila su složeni oblik, mala težina, loši radni uvjeti i visoki sigurnosni zahtjevi. Na primjer, radilica, klipnjača, bregasto vratilo, prednja greda, zglob upravljača, osovina osovine, čahura osovine, zupčanik prijenosnika u osovinskoj kutiji itd., Koje koristi automobilski motor, sve su ključne otkovke za sigurnosni rad automobila.

Kovanje dizel motora

Dizel motor je vrsta pogonske mehanizacije koja se često koristi kao motor. Uzimajući za primjer veliki dizel motor, koristi se više od deset vrsta otkovaka, kao što su glava cilindra, glavna glava, izlazna osovina prirubnice krajnje radilice, klipnjača, klipnjača, glava klipa, osovina osovine poprečne glave, zupčanik prenosnika radilice, zupčasti prsten , međuzupčanik i tijelo pumpe za ulje.

Morski otkovci

Brodski otkovci podijeljeni su u tri kategorije: otkovci glavnog motora, otporci na osovine i kovači na kormilu. Kovanje glavnog motora isto je kao i kod dizel motora. Otkovci za osovine uključuju potisno vratilo, međuvratilo, krmeno vratilo itd. Otkovci sistema kormila uključuju kormilo kormila, kormilo kormila, zavoj kormila itd.


Otkovci

Otkovci igraju važnu ulogu u industriji ubojnih sredstava. Po težini, 60% spremnika su otkovci. Cijev, njuška i rep artiljerije, nacijevljena cijev i trokraki bajonet u pješačkom oružju, lansirni uređaj i fiksna baza rakete i podmornice, dubokomodna bomba, kućište ventila od nehrđajućeg čelika za hladnjak nuklearne podmornice pod visokim pritiskom, granata i metak su svi kovani proizvodi. Pored čeličnih otkovaka, oružje se izrađuje i od drugih materijala.

Kovanje dizel motora

Dizel motor je vrsta pogonske mehanizacije koja se često koristi kao motor. Uzimajući za primjer veliki dizel motor, koristi se više od deset vrsta otkovaka, kao što su glava cilindra, glavna glava, izlazna osovina prirubnice krajnje radilice, klipnjača, klipnjača, glava klipa, osovina osovine poprečne glave, zupčanik prenosnika radilice, zupčasti prsten , međuzupčanik i tijelo pumpe za ulje.


Otkovci

Kovanje ordena igra važnu ulogu u industriji oružja. Po težini, 60% spremnika su otkovci. Cijev, njuška i rep artiljerije, cijev s puškom i bajonet s tri oštrice u pješačkom oružju, lansirni uređaj i fiksna baza rakete.


Petrokemijski otkovci

Otkovci se široko koriste u petrohemijskoj opremi. Na primjer, šaht i prirubnica sfernog spremnika, razni cjevasti listovi potrebni za izmjenjivač topline, integrirani kovani cilindar (posuda pod tlakom) za reaktor za katalitičko krekiranje, odjeljak cilindra za reaktor za hidrogenizaciju i gornji poklopac, donji poklopac i glava potrebni za opremu za kemijsko gnojivo sve otkovke.

Kovanje mina

Udio otkovaka u rudarskoj opremi je 12-24% na osnovu težine opreme. Rudarska oprema uključuje:

Rudarska oprema

Oprema za dizanje

Oprema za drobljenje

Oprema za brušenje

Oprema za pranje

Oprema za sinterovanje

Nuklearno kovanje

Nuklearna energija podijeljena je na reaktor vode pod pritiskom i reaktor kipuće vode. Glavne teške otkovke nuklearne elektrane mogu se podijeliti na unutarnje dijelove posude pod tlakom i reaktora.

Pritisni poklopac uključuje: prirubnicu cilindra, odjeljak mlaznice, mlaznicu, gornji cilindar, donji cilindar, prelazni cilindar, svornjake itd.

Unutarnji dijelovi reaktora rade u teškim uvjetima kao što su visoka temperatura, visoki pritisak, jako zračenje neutronom, korozija vode borne kiseline, ribanje i hidrauličke vibracije, pa se za izradu unutrašnjih dijelova koristi 8-18% austenitnog nehrđajućeg čelika.

Unutarnji dijelovi reaktora rade u teškim uvjetima poput visoke temperature, visokog pritiska, jakog neutronskog zračenja, korozije vode bornom kiselinom, ribanja i hidrauličkih vibracija, pa se za izradu unutrašnjih dijelova koristi 18-8 austenitni nehrđajući čelik.