Segmentacija proizvoda za livenje aluminijuma.

- Sep 04, 2020-

Popularnost aluminijuma proširila se danas na mnoge primjene širom svijeta, što podstiče konkurentne tržišne udjele prvenstveno zbog njegovih prepoznatljivih karakteristika poput lagane; otpornost na koroziju, visoka električna i toplotna provodljivost, visoka stabilnost složenih oblika i velika vlačna čvrstoća. Sektor transporta najveći je segment krajnje upotrebe za ovu industriju. Sve veći zakoni o emisijama koje izdaju vladina regulatorna tijela, zajedno sa potražnjom potrošača za vozilom s većom potrošnjom goriva, razvijaju potrebu za lijevanjem aluminijuma. Primjer povećanih operacija u industriji uključuje zamjenu dijelova željeza i čelika u vozilu laganim visokokvalitetnim aluminijumom kako bi se povećala efikasnost goriva. Aluminijski lijevani proizvod idealan je za elektroničke konektore i kućišta koji se odlikuju svojim izvrsnim električnim performansama i zaštitnim svojstvima, čak i u okruženjima s visokim temperaturama.

Drugi sektor koji se odnosi na potražnju za livenjem aluminijuma uključuje izgradnju i izgradnju u ekonomijama u razvoju, posebno u azijsko-pacifičkom regionu. Lijevanje aluminija povezano je sa stvaranjem proizvoda, uključujući prozore, obloge, zidove zavjesa, montažne zgrade, pregrade za trgovine i okove. Takođe, proizvodi od livenog aluminijuma koriste se u vazduhoplovnim operacijama ili u avionima širom sveta. Vazduhoplovstvo želi proizvesti gustiji i kvalitetniji proizvod po nižim troškovima za ove komponente vazdušnog okvira, jer avioni i dalje rastu u veličini, zajedno sa stopama stanovništva.

aluminum casting revenuePremaIstraživanje tržišta transparentnosti, na azijsko-pacifički region otpada više od polovine udjela na svjetskom tržištu odljevaka od aluminijuma. U godinama koje slijede, očekuje se da će regija dodatno povećati svoj udio povlačenjem maksimalne složene godišnje stope rasta od 5,3% tokom prognoziranog razdoblja između 2017. i 2025. godine, a kineska sila preuzeće veći dio kredita. Očekuje se da će ovo tržišno područje postati 20,67 milijardi američkih dolara do 2025. Druga važna pokretačka snaga uključuju regije Evrope i Sjeverne Amerike na globalnom tržištu odljevaka od aluminijuma. Iako se očekuje da će Evropa zabilježiti složenu godišnju stopu rasta od 5,1% tokom predviđenog razdoblja kako bi postala vrijedna 9,45 milijardi američkih dolara, a regije Sjeverne Amerike treba da porastu po složenoj godišnjoj stopi rasta od 4,9% da bi do vrijedile 4,22 milijarde američkih dolara kraj 2025. Statistike dane u ovom članku izražavaju važnost budućeg rasta lijevanja aluminijumom za potrebe svjetske proizvodnje.