Alternative lijevanju pijeskom i ulivanje pod pritiskom.

- Sep 04, 2020-

Pijesak i lijevanje ulaganjem su metode stvaranja metalnih dijelova lijevanjem rastopljenog metala u trodimenzionalne kalupe u proizvodnoj industriji. Industrija je stara hiljadama godina sa značajnim razlikama između ove dvije metode izrade metalnih dijelova. Postupci lijevanja pijeskom i investicijskim lijevanjem usavršeni su tijekom godina kako bi se smanjila količina korištenog metala i smanjile sve opsežne obrade i završne obrade.

Lijevanje pijeskom poznato je kao najstarija i najčešće korištena metoda lijevanja u industriji zbog različitih svestranih karakteristika. Postupak započinje rastopljenim metalom koji se izlije iz kutlače u kalup za pijesak bez potrebe za visokim pritiskom. Kalupi se stvaraju zbijanjem pijeska oko uzorka ili modela konačnog proizvoda, a kalup se razdvaja i uzorak uklanja. Dvije polovice kalupa ponovo se slažu i praznina se popunjava rastopljenim metalom. Na kraju, kalup se otvara kada se hladi, a zatim se pijes otresa iz vrućeg odljevka, jer se proizvod zatim uklanja radi završetka. Mnogi od istih dijelova mogu se lijevati istovremeno i dijeliti kalup dok se isti pijesak upotrebljava više puta. Kalup u lijevanju pijeskom doživljava zastoje i do 5 minuta po odljevku, pa je najbolje primijeniti na dijelove koji se smatraju manjom količinom. Materijali koji se koriste u ovom procesu obično dovode do manje detalja ili hrapavih površina u konačnim proizvodima, što obično zahtijeva dodatne operacije obrade kako bi se površine izravnale. Prednost lijevanja pijeskom u usporedbi s livanjem pod pritiskom je jednostavnost mogućnosti promjene dizajna kalupa u procesu brušenja kada se radi o promjenama u konačnom proizvodu.

Investicijsko lijevanje može se označiti i kao precizno lijevanje ili lijevanje izgubljenim voskom kod izrade dijelova od topljenog metala, legura nehrđajućeg čelika, mesinga, aluminijuma i ugljičnog čelika. Postupak započinje stvaranjem uzorka voska u obliku željenog konačnog proizvoda. Postoje tri različita načina pristupanja ovom koraku u procesu; oni uključuju oblikovanje kalupa za želatinu oko krutine, stvaranje metalnog kalupa konačnog proizvoda za punjenje vrućim voskom ili rezbanje replike proizvoda od voska. Oblik voska pričvršćen je za alat koji se više puta umače u tečnu keramiku dok se keramika ne stvrdne oko oblika voska formirajući oblik odljevka. Kotač tada zagrijava kalup tako da se vosak topi, ostavljajući šupljinu unutar keramike da bi se potom ispunila rastopljenim metalom. Na kraju, metal se stvrdnjava u keramičkom kalupu, a zatim se razbija, ostavljajući lijevani metalni dio potpunim. Kaže se da je ulivanje ulaganja dobro za vrlo složene dizajne odljevaka zbog jednostavnijeg postupka stvaranja zamršenih i preciznih oblika od voska. Ulivanje ulaganja koristi se ako su vam potrebni nulti kutovi propuha na dijelu, što lijevanje ne može ponuditi. Investicijsko lijevanje koristi tekuću kašu za oblikovanje kalupa, tako da lijevani dijelovi mogu imati gotovo bilo koji oblik, dajući inženjerima izvanrednu slobodu u njihovom dizajnu da dodaju zamršene karakteristike i složene oblike. Investicijsko lijevanje je korisnije za količine manjeg volumena, jer su cijene dijelova mnogo više nego u usporedbi s tradicionalnim postupkom lijevanja.