Analiza prednosti vretena velike brzine.

- Jan 07, 2021-

U vretenoj jedinici velike brzine, jer alatni stroj mora izvoditi i grubu obradu i završnu obradu, on postavlja veće zahtjeve za statičku krutost i tačnost rada za vretensku jedinicu. Pored toga, dinamičke karakteristike vretenske jedinice brzih alatnih strojeva također u velikoj mjeri određuju ili ograničavaju cijenu, kvalitet i sposobnost rezanja alatnog stroja. Kada u procesu rezanja nastanu velike vibracije, alat će se jako istrošiti ili oštetiti. Također će povećati dinamičko opterećenje ležaja vretena, smanjiti tačnost i vijek trajanja ležaja te utjecati na preciznost obrade i kvalitetu površine. Stoga bi vretenska jedinica trebala imati visoku otpornost na vibracije.

U usporedbi s općenito tradicionalnim vretenom, motorizirano vreteno ima ugrađeni motor, a remen i zupčanik su napušteni u mjenjaču. U slučaju rada velike brzine, problemi s vibracijama i bukom su dobro riješeni, poboljšava se preciznost obrade i hrapavost površine alatnog stroja, a veća promjena brzine može se realizirati što je prije moguće, odnosno vreteno mora imaju veliko kutno ubrzanje kada se okreće, što uvelike poboljšava produktivnost Efikasnost proizvodnje.

Motorno vreteno koje se koristi u visoko preciznim alatnim alatima zahtijeva ne samo veliku brzinu vretena, već i visoku preciznost rotacije i niske vibracije. Stoga je u fazi projektiranja motoriziranog vretena potrebno analizirati njegove dinamičke karakteristike kako bi se utvrdila njegova kritična brzina i način vibracije. Za osovine velike brzine, analiza i dizajn dinamičkih performansi njegovog rotora važan je sadržaj koji izravno određuje dizajn izvedbe vretena. Dinamičke performanse rotora vretena imaju presudan utjecaj na brzu obradu cijelog alatnog stroja, preciznost obrade, vijek trajanja ležaja vretena i normalan rad ostalih ključnih komponenata. Uz to, keramički kutni kontaktni kuglični ležajevi široko se koriste u nosačima vretena brzih alatnih mašina zbog njihove velike proizvodne preciznosti, velike granične brzine, jake nosivosti i radijalnih i aksijalnih opterećenja istovremeno. Kretanje i opterećenje komponenata u ležaju su složeni, posebno u kugličnom ležaju velike brzine, centrifugalna sila i giroskopski moment mijenjaju vozno stanje ležaja, utječu na deformaciju ležaja i karakteristike odnosa opterećenja, te tako utječu na dinamičke performanse sistema rotora oslonjenog na kuglični ležaj. Dinamičke performanse podsistema.