Industrijsko kovanje

Industrijsko kovanje

Primjena industrijskih kova: 1. Opšta industrijska kovanje odnosi se na civilne industrije kao što su proizvodnja mašina, poljoprivredne mašine, proizvodnja poljoprivrednih alata i industrija medvjeda. 2. Kovanje za hidrogenerator, kao što su glavno okno i srednje okno itd. 3....

Detalji o proizvodu

Primjena industrijskih kovanje:


1. Opće industrijske kovanje odnosi se na civilnu industriju kao što su proizvodnja mašina, poljoprivredne mašine, proizvodnja poljoprivrednih alata i industrija medvjeda.

2. Kovanje za hidrogenerator, kao što su glavno okno i srednje okno itd.

3. Kovanje za termalnu elektranu, kao što su rotor, impeler, prsten za održavanje, glavno okno itd.

4. Metalurške mašinerije, kao što su hladna rola, vruća rola i otvor za zupčanik sa kičmom.

5. Kovanje za posude pod pritiskom, kao što su cilindar, priručna priručna priručica za kotlić i glavu itd.

6. Morske kovanje, kao što su otvor za krek, krmeno okno, zalihe kormila, potisnog otvora i srednje okno itd.

7. Mašine i oprema za kovanje, kao što su čekić glava, čekić štap, kolona hidraulične preše, tijelo cilindra, kolona i cilindrično tijelo preše za cilindar itd.

8. Kovanje modula se uglavnom koristi za vreli umri kovanje čekića.

9. Dijelovi za kovanje koji se koriste u automobilskoj industriji, kao što su lijevi i desni zglobovi za upravljanje, prednji snopovi, parovi itd. prema statistikama, dijelovi za kovanje predstavljaju 80% mase automobila.

10. Kovanje dijelova za lokomotivu, kao što su os, kotač, izvor lista, krankshaft lokomotive itd. prema statističkim podacima, dijelovi za kovanje predstavljaju 60% mase lokomotive.

11. Kovanje dijelova za vojnu industriju, kao što su topovska bačva, tijelo vrata, zagrada za vijak i vučno prsten itd. prema statistikama, dijelovi za kovanje predstavljaju 65% mase.


Karakteristike industrijskih kova:


1) Širok raspon težine. Kovanje je malo do nekoliko grama do nekoliko stotina tona.

2) Višu kvalitetu od odljevka. Mehanička svojstva kova su bolja od odljevka, koji mogu podnijeti veliku udarnu silu i druga teška tereta. Stoga se kovanje koristi za sve važne i pod stresom dijelove.

Za visoki karbitni čelik kvalitet kova je bolji od kvaliteta valjanih proizvoda. Na primjer, valjani čelik velike brzine može da utiče samo na zahtjeve nakon kovanje. Posebno se mora iscijevati rezač čelika velike brzine.

3) Najteže i najlađe. Na premisi da se zajamče jačina dizajna, težina kovanje je lakša od one odljevka, što smanjuje težinu same mašine. Od velikog je značaja za vozila, zrakoplove, vozila i zrakoplovnu opremu.

4) Čuvanje sirovina. Na primjer, za otvor za dizalice statičke težine 17kg, kada se otvor za krek iskovan i kova valjanim materijalom, čip broji 189% težine krankshafta, dok kada se kovano kovanje krankshafta s kovanjem umri, čip na broji samo 30%, a vrijeme mašine se skrati za 1/6. Precizno kovanje ne samo da može uštedjeti više sirovina, već i uštedjeti više mašinskog vremena.

5) Visoka produktivnost. Naprimjer, korištenjem dvije vruće kovajuće preše za kovanje radijalne potisne držače može se zamijeniti 30 automatskih mašina za rezanje. Produktivnost šest osnog automatskog toka je 17,5 puta od one M24 oraha proizvedene uznemirujući automat.

6) Besplatno kovanje ima veliku fleksibilnost, pa se metoda kovanja široko koristi u nekim fabrikama za popravke za proizvodnju raznih dijelova.


Kontrola kvaliteta industrijskih kovanje:

Kovanje predmeta inspekcije kvaliteta su slijedeće:

(1) Geometrija i veličina

Opšte dimenzije kovanja se testiraju čeličnim vladarom, kalibarima, predlošcima i drugim alatima za mjerenje; umri kovanje sa složenim oblicima može se precizno testirati metodom označavanja.

(2) Kvaliteta površine

Ako postoje pukotine, drobeći i sklopivi defekti na površini za kovanje, mogu ih naći gole oči. Ponekad kada je pukotina vrlo mala i nagib ne zna dubinu, može se promatrati nakon čišćenja lopate; ako je potrebno, može se provjeriti metodom otkrivanja mana.

(3) Unutrašnja struktura

Bilo da postoje pukotine, inkluzije, poroznost i drugi defekti u kovanje, makro struktura na kovaonom dijelu može se pregledati golim očima ili sa 10-30 puta povećalom. Uobičajeno korištena metoda u proizvodnji je inspekcija jednja kiseline, to jest, rezati uzorke iz kovanih dijelova koje treba pregledati i jecanje kiselinom otopinom može jasno pokazati nedostatak strukture makroa na sekciji, kao što su kovanje racionalne distribucije, pukotina i uključenja.

(4) Metalografski pregled

Uz pomoć metalografskog mikroskopa može se ispitati raspodjela karbida, veličina zrna i dubina dekarburizacije.

(5) Mehanička svojstva

Glavni testni predmeti mehaničkih svojstava su tvrdoća, vlačna čvrstoća i udarna tvrdoća. Ponekad se, prema zahtjevima dizajna dijelova, može izvršiti test hladnog savijanja i test umora.


Hoćete li na veliko da na veliko prilagodite industrijsko kovanje od jednog od vodećih proizvođača i dobavljača Forgingsa? Onda možete odmah da kontaktirate našu fabriku.
Hot Tags: industrijski kovanje dobavljači, proizvođači, tvornica, na veliko, prilagođeni

Upit

You Might Also Like