Hot Upset Kovanje

Hot Upset Kovanje

Za razliku od zatvorenog kovanja, vruće kovanje je još jedna tehnika kovanja za koje neke šipke moraju biti vruće kovane i oblikovane na jednoj ili dvije strane. Općenito, ova tehnika kovanja uštedjet će mnogo sirovina, a vrijeme obrade usporediti s zatvorenim kovanjem i otvorenim kalupima ...

Detalji o proizvodu

Za razliku od zatvorenog kovanja, vruće kovanje je još jedna tehnika kovanja za koje neke šipke moraju biti vruće kovane i oblikovane na jednoj ili dvije strane. Ovaj se proizvodni postupak široko koristi u proizvodnji zatvarača, za oblikovanje glava vijaka, glava vijaka itd.


Općenito, ova tehnika kovanja uštedjet će mnogo sirovina, a vrijeme obrade uspoređuje se samo sa tehnikom zatvorenog kovanja i otvorenom kovanjem. Na primjer, imali smo jednu vrstu proizvoda, nazvanu prirubnica, koristimo tehniku kovanja vrućim potezom, potrebno nam je samo oko 300 kg sirovina, ali ako ovakav dio upotrebljava besplatno kovanje, treba nam više od 500 kg sirovina i sa mnogo više koraka obrade.


Možemo ugroziti kovane šipke i osovine u materijalima ne samo ugljičnih čelika i legiranih čelika, već i vrsta nehrđajućih čelika, dupleksnih nehrđajućih čelika itd.


Koraci tehnike vruće uznemirenog kovanja kao što slijedi:


Alat za usmjeravanje ili ram je postavljen okomito na poprečni presjek krajnjeg dijela štapa ili šipke uhvaćenog u kalup. Prilikom pritiska smanjuje se dužina štapa i povećava se promjer (uznemiruje).


Rezali smo sirovine u pravu dužinu, zatim zagrevali jednu stranu s pravom temperaturom, stavili zagrejanu šipku ili osovinu u kalup / alat, a zatim pritisnuli u 3 smera različitih oblika, imali smo mašinu za prešanje sa pritiskom u 3 smera, levo , desno i iznad.


Pogledajte izvornu sliku

Hot Tags: vruće uzrujano kovanje dobavljača, proizvođača, tvornica, veleprodaja, prilagođeno

Upit

You Might Also Like