Aluminijski otkovci

Detalji o proizvodu

Kovanje je proizvodni proces u kojem se metal pod pritiskom, grebanjem ili stiskanjem pod velikim pritiskom radi stvaranja dijelova visokih čvrstoća. Kovani aluminium je idealan za primenu gde su performanse i sigurnost kritični, ali je za brzinu ili energetsku efikasnost potreban lakši metal. Kovani aluminijumski kotači na Daytona trkačima su savršeni primer. Prvenstveno postoje tri vrste procesa kovanja: kovanje sa otvorima, idealno za veće aluminijumske komponente; zatvorena kovanje, pogodna za složenije projekte i strožije tolerancije; i kovanog valjanog kovanja koji se koristi za kreiranje visokokvalitetnih prstenastih aplikacija.


Visoke performanse i snagu

Proces kovanja se koristi u aplikacijama gde su performanse i snaga kritični zahtevi.

Kovane komponente se najčešće nalaze na tačkama stresa i šoka. Klipovi, zupčanici i vretena točkova u automobilima i avionima visokih performansi često su napravljeni od kovanog aluminijuma.

Kovani aluminijum savršen za vazduhoplovstvo

Za izazovno i oštro okruženje u prostoru potrebne su strukture koje su jake i izdržljive, ali i lake. Mala gustina kovanog aluminijuma u odnosu na čelik čini ga idealnim kandidatom za primjene u vazduhoplovstvu.

Alatke trgovine

Čekići, presa i uznemirenja su osnovni tipovi opreme koja se koristi u procesu kovanja. Čekići mogu primeniti pokretačku snagu do 50.000 funti gde se presa mogu primeniti do 50.000 tona. Upsetnici su u osnovi presa upotrebljeni horizontalno da povećaju prečnik radnog komada kompresijom njegove dužine.

Oznaka kvalitete

"Kovana" je znak kvaliteta u ručnim alatima i hardveru. Kliješta, čekići, ključevi, baštenska oprema i hirurški alati su skoro uvek proizvedeni kovanjem.


Procesi kovanja aluminijuma

1. Otvoriti kovanje

Idealan za obradu velikih dijelova aluminijuma, otvorenih presa za štampanje ne ograničavaju aluminijumsku gajbu tokom procesa kovanja i koriste ravne matrice bez prethodnih profila i dizajna. Aluminijski blokovi težine do 200.000 funti i dužine 80 metara mogu biti kovani i otvoreni za stvaranje velikih aluminijumskih komponenata sa optimalnim strukturalnim integritetom. Dok su tehnike zavarivanja i spajanja korisne za stvaranje velikih komponenti, one ne mogu da se podudaraju sa jačinom ili izdržljivošću falsifikovanog dela. Otkovci otvorenog krtica ograničeni su samo veličinom početnog zaliha.

2. Zatvoreno kovanje

Zatvoreno kovanje, poznato i kao kovanje od impresije, može proizvesti gotovo neograničene razne oblike koji se kreću od težine od nekoliko unč do više od 200kg. Kao što to podrazumeva, dve ili više matrica koja sadrže impresije se objedinjuju kao kovanje zaliha podvrgnuta plastičnoj deformaciji. Pošto umrijeti ograničavaju protok metala, ovaj proces može donijeti složenije oblike i bliže tolerancije nego kovanje s otvorenim krtama. Utisnuto kovanje čini većinu proizvodnje aluminijskog kovanja.

3. Kovanje kovanog prstena

Kada industrijske aplikacije zahtevaju visoku čvrstoću, kružnu komponentu poprečnog preseka, ne postoji podudaranje za kovanje valjanih prstena. Proces se obično počinje kovanjem sa otvorenim krtama za stvaranje prstenastog oblika, oblikovanog kao krofna. Zatim nekoliko valjaka pritiska na predformu dok se ne postignu željene debljine i visine zida. Konfiguracije mogu biti ravne, kao što je visina podloške ili visine više od 20 inča. Prstenovi se mogu uvijati u brojne veličine, od nosača valjka do velikih posuda pod pritiskom.

Kotači ugrađeni za brzinu, performanse i sigurnost

Profesionalni vozači dirkala znaju da su kovani aluminijumski točkovi odličan izbor za kaznene uslove za takmičenje. Izrađeni za brzinu i performanse, kovane točkove su izuzetno lagane, vrlo jake i izuzetno čvrste. Kovani aluminijumski kotači se takođe nalaze na trkačkoj stazi. Sportski modeli visokih performansi Porschea, Lamborghini i Audi mogu biti opremljeni ovim elegantnim i visokokvalitetnim točkovima.


Da li ideš na veleprodaju prilagođeni aluminijumski kovani od jednog od vodećih proizvođača i dobavljaca odlivaka? Onda možete odmah stupiti u kontakt sa našom tvornicom.
Upit